Viimepäivinä Facebook statukset ovat olleet tulvillaan sitä, miten maahanmuuttajia suositaan ja ulkomaille lähetetään rahaa samalla kun suomalaiset vanhukset ja lapset kärsivät.

Totta tuokin. Suomessa on satoja kohteita joissa tarvittaisiin kipeästi rahaa, kuten vanhusten huolto, lasten psykiatria jne, mutta! Onko se sitten todellisuudessa pois meiltä suomalaisilta jos rahaa käytetään myös jo maassa olevien maahanmuuttajien opastamiseen tai kouluttamiseen? Kuinka moni suomalainen elää "valtion rahoilla" ihan vain siksi, että sitä maksetaan? Suomessa on myös monta suomalaista, jotka ovat kieltäytyneet työstä koska työttömyyskorvaustakin saa, tai työt eivät vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Minä maksan vuodessa veroina vähintään yhden työttömän työttömyyskorvaukset, joten olen mielestäni pätevä kommentoimaan tätä asiaa.

Suomessa on yleinen selitys sille, että johonkin ei riitä resursseja, se että määrärahoja ei ole. Joka vuosi tehdään budjetti, jonka mukaan rahoja jaetaan kehitysapuna, maahanmuuttoon, terveydenhuollolle jne. Jos siis maahanmuuttajille tehdyt opetusvideot tai kehitysapurahat jätettäisiin käyttämättä, ei se lisäisi yhtään rahaa vanhuksille tai terveyden huoltoon. Tätä faktaa kukaan facebook kommentoijista tuskin on tullut ajatelleeksi.

Jos todellista muutosta halutaan, niin saadaanko sitä narisemalla? EI!! Miksei lähdetä tekemään asioille jotakin. Valitetaan, että naapurin yksinäinen mummo tai vaari ei saa apua, mutta miksei sitä mennä tarjoamaan? Miksei käydä katsomassa silloin tällöin ja auteta? Minne on Suomesta kadonnut lähimmäisestä välittäminen??? Kotiin mennessä tuskin tervehditään naapuria, apua ei pyydetä eikä anneta. Kaikkeen ei tarvita rahaa, joskus riittäisi myös inhimilisyys.

Kärkkäillä kommenteilla ehkä herätetään keskustelua, mutta nämä kärkkäimmät kommentoijat eivät suostu katsomaan asiaa muusta kuin omastanäkökulmastaan, kolikolla on aina kaksi puolta. Lopetetaan mustavalkoinen ajattelu ja ryhdytään toimimaan!!!